Blog

Berbuka Puasa Bersama Nuffnang di The Apartment, KLCC

Menjelang bulan Ramadhan yang bakal menjelang minggu depan, Nuffnang ingin menjemput saudara dan saudari untuk menyertai Sesi Berbuka Puasa Bersama Nuffnang di The Apartment, KLCC.

buka puasa10

Tujuan sesi berbuka puasa ini diadakan adalah untuk mengeratkan silatulrahim di antara para blogger beragama Islam dan kakitangan Nuffnang yang berada di sebalik tabir perkhidmatan menjual ruang-ruang iklan di blog anda. Selain itu, para blogger juga boleh mengambil kesempatan ini untuk bertemu dan bergaul di antara satu sama lain terutamanya bagi mereka yang tidak pernah bertemu sebelum ini tetapi telah lama membaca blog sesama diri.

Para blogger juga berpeluang menjamu selera dengan hidangan Buffet Ramadhan yang disediakan khas oleh The Apartment yang mengutarakan sajian Negeri Sembilan dan Perak sebagai tema utama tahun ini. Antara sajian yang bakal menunggu para blogger yang hadir adalah daging salai masak lemak, rendang ayam Kuala Pilah, ikan kembung masak tempoyak asam, kuih sepang kukus dan banyak lagi!

the apartment ramadhan_1

Hidangan-hidangan ini semua khas disediakan Chef Rafizi Shariff yang berasal dari Negeri Sembilan dan cukup terkenal dengan masakan Melayu, Perancis dan antarabangsa.

buka puasa mosaic

Ayuh, sekiranya anda ingin menyertai Sesi Berbuka Puasa Bersama Nuffnang, hantarkan email kepada berbukapuasa@nuffnang.com dengan nama penuh dan URL blog anda. 15 blogger pertama yang menghantar emel kepada kami akan dijemput untuk menghadiri sesi berbuka puasa ini. Bagi tujuan mengeratkan hubungan para blogger di dalam komuniti kami, jemputan ini hanyalah untuk seorang sahaja. Ini akan memberi peluang kepada lebih ramai blogger untuk menghadiri sesi ini. Sesi berbuka puasa ini adalah esklusif untuk ahli-ahli Glitterati sahaja.

Nuffnang ingin mengucapkan ‘Selamat Menjalankan Ibadah Puasa’ kepada semua Muslimin dan Muslimat di seluruh negara.

Michelle Teh
Nuffnang Community Team
  1. Baboon Tan :

    wow! I hope you all ENJOY!

    and Selamat Berpuasa!

  2. Aimi AZ :

    Wah menarinya! Mau join. :P

  3. Actorina Yulia :

    ehh dah nak masuk bulan ramadhan.. puasa pun x habis ganti lagi..
    daging salai masak lomak.. my fav!!

  4. apis :

    waa..best2..join2..^_^

  5. luckystrike14 :

    Yeah!!!It’s coming again.I noticed this event last year too.Same venue.
    Btw, izit onli for Muslim bloggers? Haha…nvm la…try chance and see. Mungkin boleh buka puasa bersama2…

  6. Anak Perak :

    Wah masakan negeri Perak!

    Mau join :)

  7. Muhamad Faizal Bin Anuar :

    dah send

  8. Kancilbiru :

    wahhh bestnya..really miss this event…but cannot join la…tapi clash dengan screening The Expendables kan? siapa yang dapat both invitation ni, all the best yer…makan la best..hihihi

  9. lAl :

    Wah?? Robb semangat nak Posa…ahahahaha… Aku kat Penang la.. Xdapat nak join.. kalo tak memang mau nih….hoho

  10. Dayat :

    Wahh…kejap je dah nak puasa..tak puas lagi raya yang lepas..

  11. Jayleo :

    boleh ikut bersama tak? =p

    Selamat Berpuasa kawan-kawan Muslim nuffnang !

  12. Mohdzaid :

    tak sangka dah nak bulan puasa kan… tak lama lagi dah nak raya… yahoooo…

  13. DiEsE :

    alamak… masakan Negeri Sembilan ke?! confirm pedas!! >__<

  14. daydeck86 :

    menarik macam tahun lepas nih…..

  15. eyriqazz :

    menarik…mahu join..mahu join…..it will be my first year with Nuffnang….Love All Nuffnang event

  16. CIkLilyPutih :

    dah hantar pun email.

    mintak2 dapat la ye..

  17. Natasha-E1 :

    me>>>>> joinnnnnnnnnnnnnnnnnnn…pls to select me my lovely Nuffnang

    nak berbuka dgn kawan2 blogger

  18. Milka Taniea :

    nak join jugak

  19. AZHAR RAMLI :

    Done!! Yehhh selamat berposa..

  20. jard :

    ok done!

  21. AZHAR RAMLI :

    Suggestion. Can make it on Middle of Puasa Month? Most of the family will have a 1st breakfast of the month on 12th..Hope Nuffnang considered my suggestion.

  22. suliana :

    i pon nak join…. pls select me

  23. Khalid Amin :

    Best nyer ada Majlis Berbuka Puasa.. Nak join.. Jap hantar email..

  24. marina :

    sent!
    pick me! pick me!

  25. shahroll photo :

    SELAMAT BERPUASA semua bloggers muslimin dan muslimat!
    And good effort Nuffnang team do this event! =D
    enjoy fasting! =)

    yours
    SH

  26. aidi-safuan :

    15 tempat sahaja? uish… kena email cepat-cepat ni! :)

  27. Lovely Emy :

    dah lama x join event nuffnang, nak try lah ;)

  28. nabilpotter :

    waah…menariknya..15 org je ke?

  29. Muhammad Amirul Arif :

    wait 4 me..hehehe

  30. Haslina binti Harun :

    dah hantar..kalau ada rezeki dapatlah..

  31. rina :

    nak join, tapi malu

  32. farysa :

    done!
    nk pegi! nk pergi!
    hehe

  33. rina :

    dah hantar..tapi kalau tiba tiba tak pergi macam mane? hehehe

  34. Jay Damien :

    wahhhh~ macam best jer???

  35. rabiatul adawiyah :

    nak join jugak.. =D

  36. Azizi Fakhrullah :

    yup setuju ngan azhar…ramai yg nak berbuka ngan family on the 1st day…why not you open for non-Muslim’s bloggers to join this event also, dgn cara ni blh la kita menyahut kempen 1Malaysia & shares with them the meaning & benefits of this Ramamadhan..rite??

  37. fatih :

    Bestnye! tak dpt join la dok kat Johor.

  38. aidawahab :

    13 ogos… still in kk (“-.-)

  39. moosawer :

    Dah email…pecah kaca pecah gelas lepas baca harap nuffnang balas :) jwblah pantun hamba…

  40. zuriey :

    Sempat lagi ke ni kalau nak join..takpelah try jela..nak gak join..hehe

  41. Masquerade Q :

    Salam..entah terpilih ke tak..dah antar email dah. Mintak2 dapat..amiiiiiiinnn..

    Selamat Berpuasa geng2 nuffies semua! :D

  42. yangbaik :

    dah nak puasa yer…. sayangnya me not more in glitterati member…. huhuhuu
    SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA KAUM MUSLIMIN DAN MUSLIMAT

  43. ellyana1 :

    pick me..pick me pls..nk joint la…:)

  44. matjoe :

    selamat berpuasa utk semua muslimin dan muslimat blogger nuffnang. Nampaknya invitation untuk seorang, likely sy tak join coz wife n daughter nak berbuka kat mana. Kalau boleh bawak kan lagi meriah.

    Apapun tahniah nuffnang kerana mengadakan majlis seumpama ini.

    @lucky strike14 – kalau nak join make sure hari tu awak bangun sahur dan puasa dulu.

  45. appledia :

    Ader kosong lagi ke neh?

  46. Joshualaw :

    SELAMAT BERPUASA~! =)

  47. hamzah :

    wa~~~ haha.. nak!!!

    tlg la!!!

  48. babis-go :

    alamak sedapnyeeee

  49. atie :

    nak join jugak.. :) pls!

  50. ain :

    nk juga..tp boleyh x bawak teman..huhuhu

  51. Blabberina :

    hmmm,too late already i think for me to apply =(

  52. CaDLyNN :

    wahh..bestnye….bukak pose ramai2….

  53. syu90 :

    12 ogos cuti…
    so ada kat umah..
    xleh nak join sekali~
    huhu

  54. DaHLia :

    wahh besh ni…tapi jauhhhhh….

  55. joegrimjow :

    baru tahu
    :(

  56. akuzle ayu :

    15 places with 53 comments?? huhuhuuhu…. i give up… no chance lorrrr….huhuuhuhu

  57. haslina :

    rendang ayam kuala pilah….

    kg ku itu…kirenye cam rendang yang emak selalu masak lah nie…
    sedap dan pedas…

  58. nabel :

    wahh ! best ni. peluang besar nak bersama dengan para-para blogger lain. =) satu peluang yang baik

  59. suzzsuzie :

    wah…harap2 dapat lah join nanti

  60. amy :

    alaaa..macam dah terlambat je.
    tak dapat nak rasa masakan chef dari n9 tu. ngee~~

    enjoy for those yang dapat pergi =)

  61. pinky :

    bestnye!!! kalau la sya dapat gi sana..mesti sedap2 makanan kat situ kan! dapat jugak jumpa blogger2..nak berkenalan..saya org baru.:)

  62. qimie :

    bestnya… nak makan… hehehe

  63. FeezMior :

    wahh..mcm best..tp ntah dpt ke tak..mcm sikit je 15 org.hihi..

    congrats pada sesiapa yg bertuah tu.

  64. vangardx :

    selamat berbuka puasa kepada 15blogger yg bertuah itu :)

  65. hazey :

    Done!

  66. nynaa :

    like this!!

  67. Rhapsody Lin :

    wow! nk join!! ;)

  68. mizzura :

    i’ve mail my detail.. when can i know the result :-)))) tak sabar nak berbuka puasa di The Apartment, KLCC..

  69. mask :

    Wahhh best nye…. menarik tu (^_^)

  70. fiD :

    mesti sedap ni!!! :D

  71. by :

    owh mebi dah terlambat

  72. Noridah :

    dah terlambat agaknya…siapa yang pergi tu, ambil gambar banyak-banyak..

  73. dilaBangi :

    alahai bestnya….
    15 blogger saja. sempat lagi ke nak registerni…….

  74. aidi-safuan :

    tak dapat invitation. sedih…

    congratz kat sesiapa yang dapat invitation. =)

  75. Misz Abdulaup :

    yummy!!! …

  76. Sumijelly :

    OK…saya dapt invitation itu………..

    yeah!!!!!!!!!!!!!!seronooknya………..

  77. mummynana :

    bestnyer.. tp time keje ni kepayahan..
    tahniah sape2 yg dpt join
    makan smpai kembung lerr

  78. eykameow :

    oloo.. 15 org je? mesti dah tak sempat :(

  79. zida :

    15 je orang je la yang dijemput??

  80. sall :

    best tu….last2 minit baru tau hal ni…huuuu…

  81. Nur misnan :

    salam
    terlepas pandang..
    next time ya aku join..
    selamt berpuasa semua

  82. jefry :

    terima kasih nuffnang coz sudi buat sambutan berbuka puasa bersama blogger..memang menarik kalau dapat pergi ke klcc.rasanya cam rugi kalau tak dapat pergi nanti..

  83. shaharil :

    alamak melepas la pulak nak pi….

  84. Nur Eira :

    Ala…saya orang yang terakhir tau.. haha

  85. zaer :

    wah!! ,acam best je ni..nk joint la..hehe..dekat je ngn umah..;-)

Leave a Reply

Category

Archive

Latest PostRSS